Begeleiding & Ondersteuning bij Kick Zorggroep

Welke begeleiding biedt Kick Zorggroep?

Kick Zorggroep geeft mensen met een verstandelijke beperking en of psychiatrische problemen begeleiding bij het wonen, werken en leven. Samen met u werkt Kick Zorggroep aan verbetering op alle levensgebieden, zoals wonen, werken, leren en vrije tijd. Kick Zorggroep gaat daarbij altijd uit van uw kracht en mogelijkheden.

Kracht als kern van de ondersteuning

Kracht betekent dat u leert waar uw kwetsbaarheden en talenten liggen. En hoe u deze het beste kunt inzetten. Kick Zorggroep helpt u op uw tempo uw krachten te leren kennen en te laten ervaren, zodat u (weer) de regie over uw eigen leven krijgt en een volwaardige plek in de samenleving vindt met alles wat u daarin belangrijk vindt. De begeleiding en ondersteuning is zo lang als nodig en doelgericht. Kick Zorggroep ondersteund u vanuit een beschermde woonvorm op weg naar uw eigen thuis. Kick Zorggroep werkt met u aan uw persoonlijk zorgplan die de basis vormt van de begeleiding en ondersteuning op weg naar uw toekomst.

Begeleiding en ondersteuning

Kick Zorggroep biedt begeleiding en ondersteuning zo lang als u dit nodig heeft. Dit kan variƫren van begeleiding voor een aantal maanden tot jarenlange begeleiding en ondersteuning thuis of in een beschermende omgeving. Waar u de begeleiding ook krijgt, deze zal altijd gericht zijn op uw kracht en regie. Wij ondersteunen u bij het terugkrijgen van de regie op uw leven, zodat u (weer) kunt meedoen in de samenleving. Denk daarbij aan:

  • Het versterken van uw sociale netwerk
  • Het voeren van een huishouden
  • Het hebben van werk, schooling en of inkomen
  • Omgaan met financiĆ«n
  • Omgaan met vrijheid

Participatiemogelijkheden

Deelnemen aan de samenleving zorgt dat u er weer bij gaat horen. Daarom bieden wij verschillende activiteiten en voorzieningen aan die u weer laten meedoen. Dit gaat van laagdrempelige activiteiten in de wijk tot (leer) werkmogelijkheden. Dit doen wij in samenwerking met andere (zorg) organisaties.